Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

ESD veilig

Er gaan steeds meer schakelingen op een chip. Elektriciteit loopt door microndunne verbindingen. Een onzichtbare vonk kan een chip vernielen of dermate beschadigen dat deze het na enkele maanden opgeeft. Irritatie, verlies van aanzien van het merk en garantiekosten zijn het gevolg. Gecontroleerde ontlading van statische elektriciteit is de enige oplossing.


Wat bedoelen we met elektrostatische ontlading

Ieder mens draagt een statische lading bij zich. Op rubber zolen bij droog weer is deze al gauw 40.000 volt. Genoeg voor vonken, voelbare schokken en het veroorzaken van explosies in gasmengsels. Erger: de onmerkbare ontlading van minder dan 10% daarvan kan elektronische componenten blijvend beschadigen. Microndunne verbindingen in chips branden er geheel, of erger nog, gedeeltelijk door kapot. In het laatste geval begeeft bijvoorbeeld een horloge, laptop of boardcomputer het kort na ingebruikname, wat veel kosten en ergernis met zich meebrengt. Door toevoeging van een koolstofpoeder compound tijdens de productie leveren wij verpakkingen, die deze ellende voorkomen.

ESD veilige kunststof bakken geven statische electriciteit geen kans!

Alle bakken en koffers alsmede enkele pallets uit ons assortiment zijn in principe in ESD veilige uitvoering leverbaar, vaak uit voorraad. Hun weerstand is zodanig, dat elektriciteit geleidelijk wordt afgevoerd, zodat de inhoud nooit beschadigende amperages te verduren krijgt. Al verkrijgbaar vanaf enkele honderden stuks, voorzien van additieven die de inhoud beschermen tegen statische elektriciteit.

Bekijk hier ons complete aanbod

ruim 20 jaar ervaring met ESD veilige verpakkingen

ESD veilige kunststof zorgt dat afvoer van statische elektriciteit risicoloos plaatsvindt.

Lees meer

ESD printrekken

Voor het hanteren van PCB's (printplaten) leveren we printrekken met afmetingen passend bij de binnenmaten van onze bakken.

Bekijk alle accessoires

ESD schuimplaten

Elektrisch geleidende schuimplaten worden geïmpregneerd nadat ze op maat gesneden zijn en verliezen daardoor nooit hun geleidbaarheid.

Bekijk alle accessoires

Maatwerk spoelendragers

Bij het optimaliseren van haar productie- en magazijnruimte stelt TBP vast dat er veel nuttige ruimte verloren gaat door de horizontale opslag van de SMD spoelen.

Bekijk deze case

Brochure ESD producten

Onze documentatie: ESD veilige bakken en pallets is beschikbaar in PDF.

Download brochure
Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.