Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

ESD veilige verpakkingen

Steeds meer producten zijn voorzien van gevoelige elektronica, zoals printplaten. Bij het produceren van deze elektronica kan ongezien schade ontstaan door Electro Static Discharge (ESD), waardoor de apparatuur na verloop van tijd niet (goed) meer werkt. Het gevolg hiervan is irritatie bij de gebruiker, verlies van aanzien en het opdraaien voor garantiekosten.

Elektrostatische ontlading is eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van ESD veilige verpakkingen van Engels.  


Wat is ESD?

Ieder mens draagt een statische lading bij zich. Deze statische elektriciteit is te herkennen aan de vonk of schok bij het uittrekken van je trui of het aanraken van je auto bij het instappen. Op rubber zolen bij droog weer is deze lading al gauw 40.000 volt. Slechts 10% van deze onmerkbare elektrische ontlading is al voldoende om elektronische componenten blijvend te beschadigen.

Deze statische ontlading wordt ook wel Electro Static Discharge (ESD) genoemd. Standaard kunststof bakken geleiden elektriciteit en daardoor schade toebrengen aan het elektronische component, zonder dat dit direct zichtbaar is. Dunne verbindingen in chips branden bijvoorbeeld geheel, of erger nog, gedeeltelijk door. De smartphone, computer of ziekenhuisapparatuur begeeft het kort na ingebruikname, wat veel kosten en ergernis met zich meebrengt. Deze schade door ESD is echter eenvoudig te voorkomen door gebruik te maken van antistatische verpakkingen van Engels met een koolstofpoeder compound, oftewel ESD veilige kunststof.

Voorkom schade met beschermende ESD verpakkingen

Alle kunststof producten uit ons assortiment zijn in principe in een ESD veilige uitvoering, dus antistatisch, leverbaar. We voorzien ze dan namelijk van additieven waardoor de elektriciteit geleidelijk wordt afgevoerd en de inhoud is beschermd tegen beschadigende stroomsterktes. Doordat de gebruikte kunststof (oppervlakte weerstand 104 Ohm) geleidend is, krijgt de antistatische verpakking dezelfde spanning als de persoon die de kunststof aanraakt. Geleidende kunststof wordt bovendien niet statisch en trekt daarom geen stof aan.

Naast bescherming tegen elektrische ontlading, voorkomen de ESD stapelbakken van Engels ook mechanische schade. De stevige antistatische stapelbare bakken en koffers zijn te voorzien van een maatwerk interieur eveneens antistatisch, die beschermen tegen schokken en stoten tijdens het verpakken en transporteren. De bijpassende scharnierende deksel voorkomt bovendien dat er stof bij de producten komt bij het transporteren en opslaan.

Verschillende type ESD veilige productdragers en interieurs hebben wij standaard in onze leveringsprogramma, waaronder:

  • • Werkstukdrager SMD voor spoelen
  • • Printplaathouder
  • • Insteekplaat
  • • Vakverdeling
  • • Inzetbak
  • • Schuim

ESD_veilige_werkplek

Maatwerk verpakkingen

Bent u op zoek naar een kunststof bak met productdrager of pallet met een specifieke afmeting? Ook dan bent u bij Engels aan het juiste adres. Als specialist op het gebied van kunststof verpakkingen behoort maatwerk tot onze forte.

Engels kan putten uit een jarenlange ervaring aan ESD veilige vraagstukken daterend van de OCÉ printers in de jaren tachtig tot aan cleanroom productdragers voor elektronica fabrikanten als ASML en C-MAC. We leveren vacuümgevormde productdragers en trays uit ESD veilig materiaal afgestemd op de geautomatiseerde productielijnen van onze klanten. Deze ESD trays en productdragers dienen vaak ook meteen als transportverpakking tussen de afdelingen of naar de afnemers toe.

Bekijk het complete aanbod

ruim 20 jaar ervaring met ESD veilige verpakkingen

ESD veilige kunststof zorgt dat afvoer van statische elektriciteit risicoloos plaatsvindt.

Lees meer

Bakken, koffers en pallets

Engels levert vele ESD veilige bakken, koffers en pallets vrijwel direct uit voorraad. Bekijk en bestel direct uw antistatische oplossing.

Bekijk alle producten

Toebehoren

Voor het veilig hanteren van bijvoorbeeld PCB’s (printplaten) leveren wij bijpassende printrekken, deksels, maatwerk vakverdelingen en schuim.

Bekijk alle toebehoren

Maatwerk spoelendragers

Bij het optimaliseren van haar productie- en magazijnruimte stelt TBP vast dat er veel nuttige ruimte verloren gaat door de horizontale opslag van de SMD spoelen.

Bekijk deze case

Brochure ESD producten

Onze documentatie: ESD veilige bakken en pallets is beschikbaar in PDF.

Download brochure
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.