Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Kunststof palletboxen

palletbox

Palletboxen zijn populair door hun grote volume en sterke constructie. U vindt onze kunststof palletboxen zowel in productie-omgevingen voor de opslag van zware onderdelen als bij groente- en fruittelers. Ook voor recyclage-doeleinden (bijvoorbeeld voor de inzameling van accu's, batterijen, TL-lampen en oud papier) vinden ze vele toepassingen.

De Engels E-line industriële palletbox leveren wij in de afmeting 1200 x 1000 x 760 mm. Deze zeer scherp geprijsde palletbox wordt vervaardigd uit het slagvaste HDPE materiaal. Er is een grijze levensmiddelen echte versie, maar we leveren ook een zwarte variant van gerecycled materiaal. De recycle variant is goed voor het milieu en nog aantrekkelijker geprijsd dan de food-grade variant.

Deze palletbox kenmerkt zich door het uitgekiende, hygiënische, moderne ontwerp. De palletbox is licht van gewicht, maar kan door verstevigingen op de juiste plaats worden ingezet op plaatsen waar men een robuuste, sterke taaie bak nodig heeft.

De standaard uitvoering is met 3 sleden, maar we leveren de E-line palletbox ook op 4 poten.

Productkenmerken:

  • Vervaardigd uit slagvast kunststof (HDPE)
  • Food grade of recycle materiaal
  • Hygiënisch ontwerp
  • Weer- en UV-bestendig
  • In de stapel belastbaar tot 3500 kg

Kunststof palletboxen: volume èn belastbaarheid

Onze palletboxen worden gespoten uit HDPE met een lage MFI, niet te vergelijken met die van onze gewone transportbakken. Geschikt voor levensmiddelen of uit gerecycleerd materiaal. Afhankelijk van de uitvoering dragen de plastic palletboxen tot 4,5 ton in de stapel (6 hoog gestapeld, met elk 900 killo).

Zijwanden

We leveren ze in vier versies zijwanden:

  • aan de binnenkant vlak, voor industriële toepassing, opvouwbaar of uit één stuk. Plastic palletboxen in euroformaat met vlakke wanden zijn bijzonder sterk en door de gladde binnenwanden perfect te ledigen.
  • iets naar buiten buigend, voor maximale capaciteit (nuttige inhoud is 12% groter door bolle wanden) wanneer de palletboxen gevuld zijn met stortgoed. Eveneens opvouwbaar of uit één stuk.

Bodemuitvoeringen

Verder bieden we keuze uit drie bodemuitvoeringen, meestal uit voorraad:

  • vier poten: voor de agri-industrie (de inhoud mag boven de box uitsteken)
  • twee sleden: betere stapeling, ook geschikt voor rollenbanen
  • drie sleden: industrieel gebruik, zwaar belastbaar voor bijvoorbeeld accurecycling of oud papier recycling bij drukkerijen.

Ook maatwerk palletboxen:

Via een industriële spiegellasmachine lassen we kunststof palletboxen in de lengte, tot wel 4 meter lang en in de hoogte, meer dan 2 meter hoog aan elkaar. Hierdoor maken we extra grote palletboxen, die nooit via normaal spuitgieten te realiseren zijn. En even sterk als uit één stuk geproduceerde palletboxen.

automotive klapbox

Opvouwbare palletboxen:

bespaar ruimte bij retourtransport

Populair voor hun grote volume en economische opslagcapaciteit. U vindt onze opvouwbare palletboxen veel terug bij veelvuldig heen-en-weer transport van zware materialen en haflfabrikaten.

Hygiënische palletboxen:

eenvoudig grondig te reinigen

Hygiëne palletboxen worden voornamelijk geleverd aan de voedingsindustrie. Ze hebben geen verborgen randen of kieren waar zich stof of vuil kan nestelen. De hygiëne palletbox is bovendien zeer licht, maar kan gestapeld, met of zonder deksel, toch tot 5000 kilo dragen.

Palletboxen van kunststof uit één stuk

Populair zowel voor o.a. de opslag van zware materialen als bij groente en fruittelers voor het transporteren van grote hoeveelheden losse producten.

Palletboxen van kunststof uit één stuk

Opvouwbare kunststof palletboxen

Opvouwbare palletboxen leveren we voor veelvuldig heen-en-weer transport van o.a. zware materialen en haflfabrikaten.

Opvouwbare kunststof palletboxen

Maatwerk palletboxen

Een derde van door ons geleverde verpakkingen bestaat uit in opdracht ontworpen, geproduceerd en samengesteld maatwerk

Maatwerk kunststof palletboxen

UN-gekeurde palletboxen

Gekeurd als verpakkingstype 11H2, toegelaten voor het vervoer van vaste en pasteuze gevaarlijke stoffen.

UN-gekeurde palletboxen
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.