Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Distributiebakken

Met onze missie om een duurzame bijdrage aan het milieu te leveren zet Engels in op het gebruik van meermalige verpakkingen. Onze nestbare distributiebakken zijn hét duurzame alternatief voor kartonnen dozen en hebben zich na 5 retourtransporten al terug verdiend.

De E-line distributiebakken zijn gemaakt van hard kunststof die de inhoud beschermen, waardoor het risico op transportschade gering is. Discussies over schadevergoeding blijven u hiermee bespaard. De kunststof distributiebakken worden veel ingezet in de retail, voor het vervoeren van producten tussen winkels, distributiecentra of groothandels. Het gekleurde deksel maakt direct duidelijk wat de inzet van de bak is, bij welke afdeling de bak hoort of sluit simpelweg aan bij de huisstijl van het bedrijf.

E-line distributiebakken

De E-line distributiebakken zijn licht van gewicht en toch stabiel. Het dekselontwerp met de krokodillentanden biedt maximale stabiliteit bij het stapelen. Doordat de deksels vast zitten aan de bak, kunnen de bakken wanneer ze leeg zijn efficiënter worden opgeslagen en geretourneerd. Hiermee kan tot 10% meer belading in een 40ft container worden bereikt.

Enkele voordelen van de E-line Distribox:

 • Leverbaar in 3 volumes; 55 L, 63 L en 72 L
 • Zwarte bak van 50% gerecycled kunststof en sterk PP, dus een duurzame keuze
 • Deksel van virgin PP in 5 kleuren op voorraad
 • Moeiteloos uit elkaar te schuiven indien genest, dankzij doordacht ontwerp
 • Voorzien van openingen voor wateruitloop, ideaal voor reiniging in automatische wasstraat
 • Door de vlakke kopse kanten zijn de bakken probleemloos tegen elkaar te plaatsen op een (automatische) rollerbaan
 • De bodem is concaaf in lege toestand, zodat de bodem vlak blijft indien deze gevuld is met artikelen

Bekijk (staffel)prijzen en beschikbaarheid

 

Productvideo E-line Distribox

Uitgebreid programma accessoires

 • Verzegelingen
 • Interieurs
 • Labelling
 • Bedrukkingen

Verzegelingen

Verzegelingen gebruikt u niet alleen om diefstal te voorkomen, maar ook vanwege aansprakelijkheid. Verzegelingen worden in verschillende industriële sectoren gebruikt i.c.m. onze (distributie)bakken om de producten van klanten binnen de leveringsketen te vervoeren en te beschermen.

Als uw zending geopend wordt, wilt u namelijk zekerheid dat erin zit wat u erin deed. Door het gebruik van een insteekverzegeling of een staartverzegeling ziet de ontvanger in één oogopslag dat niemand bij de inhoud geweest is.

Interieurs

Om kwetsbare spullen extra te beschermen en te beveiligen tijdens het vervoer, kunnen we de distributiebakken voorzien van meermalig bruikbare oplossingen. De opvouwbare interieurs, "hangmappen" van textiel of klittenband voor fixatie op schokabsorberend schuim zijn een duurzaam alternatief voor eenmalige plastic zakjes en vulling zoals kunststof chips. Dit is beter voor het milieu en kan volledig productspecifiek worden gemaakt, zodat de klant beschikt over een perfect passende oplossing die jarenlang mee gaat.

Labelling/bedrukkingen

Data omtrent de inhoud, het aflever- of retouradres reizen mee met de distributiebak door gebruik van een etikethouder, stickers, RFID tag of barcodering. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van de markering van distributiebakken. Zo kan deze onuitwisbaar bedrukt worden door middel van een hotstamp, tampon of zeefdruk. Middels deze techniek wordt vaak het bedrijfslogo op de bak gedrukt.

Ook interessant

Maak van een pallet distributiebakken een stabiele verzendeenheid. Het deksel is toepasbaar op alle pallets en verkrijgbaar met verschillende bevestigingshaken (afhankelijk van de pallet).

Daarnaast kan het deksel verzegeld worden en voorzien van RFID of andersoortige etikettering voor beveiliging van de goederen. Lees meer.

E-line Heavy Duty distributiebakken

un-keur distributiebakkenE-Line foodgrade distributiebakken zijn zeer sterk en kunnen een hoge belasting aan. De romp wordt namelijk ook gebruikt voor de UN dekselkisten van deze bak. Het ontwerp van de bodem en deksel staan ook zware belasting in de stapel toe, in combinatie met zowel bakken als pallets. De robuuste bak heeft:

 • beschermde scharnieren
 • ergonomische handgrepen
 • eenvoudige snelle sluiting
 • facetbodem, zodat ze geschikt zijn voor rollenbanen
 • hoog belastbaar (zie tabel)

Deze kunststof distributiebakken zijn ook nestbaar en leveren in gestapelde toestand een ruimtebesparing op tot wel 70%.

Op aanvraag kunnen deze heavy-duty distributiebakken geleverd worden met UN-keur (4H2) voor vaste stoffen.

Voor deze mogelijkheid staat de afdeling verkoop graag voor u klaar.

Overige distributiebakken

Heeft u al distributiebakken in gebruik en wilt u deze graag blijven gebruiken? Dat is voor Engels geen probleem. Engels kan putten uit een breed programma distributiebakken in verschillende afmetingen en uitvoeringen om samen met u de geschikte distributiebak te vinden.

Engels levert naast distributiebakken ook andere ruimtebesparende bakken. Ideaal voor het heen-en-weer transport:

E-Line Huismerk Distributiebakken

E-Line kunststof distributiebakken behoren tot ons huismerk E-Line. Hoge kwaliteit en zeer gunstig geprijsd!

Naar producten

E-Line Heavy Duty Distributiebakken

Zeer robuuste kunststof distributiebakken zijn functioneel en gemakkelijk in gebruik.

Naar producten

Extra grote Distributiebakken

Vrijwel onverwoestbaar door hun constructie uit één stuk. Vaak ingezet voor het verhuizen, een volledig archiefschap past in 1 bak, vandaar de bijnaam 'meterbak'.

Naar producten

Verzegelingen

Door het gebruik van verzegelingen ziet de ontvanger in één oogopslag dat niemand bij de inhoud geweest is.

Naar producten
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.