Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Historie

Geschiedenis Engels Groep, Engels Logistics NV en Norah Plastics

1955

Ons bedrijf werd in Tilburg opgericht in 1955 door Jan Engels. Deze leverde machines en onderdelen aan de textielindustrie. Maar daarnaast ook stellingen en bakken, bakwagens en spinkannen uit fiber, een materiaal dat als voorloper van kunststof kan worden gezien.

Jan-Engels-Agenturen

1997

In 1997 opende Engels haar Belgische vestiging in Zonhoven.

Engels Logistics NV groeit uit tot de specialist binnen de groep  op logistiek toelevergebied in productdragers en meermalige verpakkingen met uitgebreide eigen expertise op het gebied van leveringen aan de automotive industrie.

Ook op milieugebied slaat Engels haar vleugels uit. Engels levert een compleet pakket containers, staal en plastic, voor afvalinzameling en afvalscheiding, grotendeels geproduceerd binnen de eigen groep. De klandizie van gemeentes als Brussel, Hasselt, Middelkerke, Mechelen en Brasschaat toont ons succes, o.a. op het gebied van composters en (ondergrondse) afvalbakken.

Engels-Logistics-Zonhoven
havenhuis-apyra

2005

In Frankrijk werd in de regio Lille dd. 1-1-2005 Engels Manutention & Environnement SARL gestart en in Portugal dd. 1-7-2006 in Lissabon Engels Logística e Ambiente LDA.

Per oktober 2008 is HLC Milieuservice via een overname, deel van de Engels Groep geworden. Hiermee betrokken we een bedrijf met ervaring in de dienstverlenende activiteiten rondom afvalinzameling. Engels introduceert haar productlijn ondergrondse en semi-ondergrondse afvalcontainers. 

building_portugal_1

2009

Vanaf 2009 bedienen wij onze Duitstalige klanten vanuit Selmsdorf bij Lübeck, dit door Engels Behältertechnik GmbH. Speciaal opgericht om onze ondergrondse afvalcontainers en andere metalen accessoires uit ons leveringsprogramma te produceren.

gmbh-gebouw-1

2011

In juli 2011 kocht de Engels groep het bedrijf Norah Plastics NV uit Herentals, al 35 jaar specialist in plastic bakken en pallets. Wegens gebrek aan opvolging hebben de voormalig eigenaars, de familie Van den Eynde, een passende overnamekandidaat gezocht en gevonden in Engels.

Per 1 januari 2012 fuseerde Norah Plastics NV met Engels Logistics NV. Fiscaal juridisch is Norah nu een afdeling van onze Belgische operatie. Hierbij vielen geen ontslagen, de gebundelde expertise op het gebied van bakken, kratten en pallets voor logistieke en food-handling toepassingen zorgde voor synergie tussen beide bedrijven en bracht meerwaarde.

In september 2012 verhuisde Engels in België naar een nieuwe locatie in Paal-Beringen aan de autostrada met een opslagruimte van 10.000 m² .


norah-herentals
Engels_Beringen

2020

Vanaf 1 mei 2020 is ons hoofdkantoor gevestigd op Park Forum in Eindhoven. Onze huidige locatie past beter bij de toegenomen productiefaciliteiten en groter magazijn, ingesteld op snelle levering.

engels-park-forum

Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.