Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Historie

Geschiedenis Engels Groep, Engels Logistics NV en Norah Plastics


2011 In juli 2011 kocht de Engels groep het bedrijf Norah Plastics NV uit Herentals, al 35 jaar specialist in plastic bakken en pallets. Wegens gebrek aan opvolging hebben de voormalig eigenaars, de familie Van den Eynde, een passende overnamekandidaat gezocht en gevonden in Engels.

2012 Per 1 januari 2012 fuseerde Norah Plastics NV met Engels Logistics NV. Fiscaal juridisch is Norah nu een afdeling van onze Belgische operatie. Hierbij vielen geen ontslagen, de synergie tussen beide bedrijven bracht een meerwaarde.
norah herentals
In september 2012 verhuisde Engels in België naar een nieuwe locatie in Paal-Beringen aan de autostrada. We hebben nu 10.000 m² opslagruimte alleen al in België en een gebundelde expertise op het gebied van bakken, kratten en pallets voor logistieke en food-handling toepassingen.

Daarnaast leveren we een compleet pakket containers, staal en plastic, voor afvalinzameling en afvalscheiding, grotendeels geproduceerd binnen de eigen groep. Metalen accessoires zoals scharnieren, heftruckopnames, sloten en productdragers komen nu uit eigen productie binnen de Engels groep. Engels Logistics NV is marktleider in België met een omzet van ca. € 10.000.000.

milieuboxWij in België steunen niet alleen op de meer dan 50 jaar ervaring van onze groep, maar ook op uitgebreide eigen expertise op het gebied van leveringen aan de automotive industrie; binnen de groep zijn we op logistiek toelevergebied de specialist in productdragers en meermalige verpakkingen.

Ook op milieugebied slaan we onze vleugels uit; we gaven dit deel van ons programma extra aandacht om minder afhankelijk van economische groei te worden. De klandizie van gemeentes als Brussel, Hasselt, Middelkerke, Mechelen en Brasschaat toont ons succes, o.a. op het gebied van composters en (ondergrondse) afvalbakken.

Wat eraan vooraf ging:

1955 engels tilburg

Ons bedrijf werd in Tilburg opgericht in 1955 door Jan Engels. Deze leverde machines en onderdelen aan de textielindustrie. Maar daarnaast ook stellingen en bakken, bakwagens en spinkannen uit fiber, een materiaal dat als voorloper van kunststof kan worden gezien.

1985

milieuboxIn 1985 nam een tweede generatie het stokje over en bestond het programma alleen nog maar uit stalen rekken en kunststof bakken. De eerste grote projecten op het raakvlak van logistiek en milieu werden gerealiseerd; 1000 XL maatwerk palletboxen voor het inzamelen van tl-buizen en vanaf 1989 leverden we de eerste milieuboxen in Nederland, Noorwegen, Zweden en Duitsland. In 1990 volgde verhuizing naar Son.

1997Engels Leers

In 1997 betrokken onze Belgische collega's hun nieuwe bedrijfsgebouw in Zonhoven. In Frankrijk werd in de regio Lille dd. 1-1-2005 Engels Manutention & Environnement SARL gestart en in Portugal dd. 1-7-2006 in Lissabon Engels Logística e Ambiente LDA. Inmiddels is Engels Logistiek BV naar haar huidige locatie aan de randweg bij Eindhoven verhuisd.


2005 ondergrondse containers

Engels introduceert haar productlijn ondergrondse en semi-ondergrondse afvalcontainers. Per oktober 2008 is HLC Milieuservice via een overname deel van de Engels Groep geworden. Hiermee betrokken we een bedrijf met ervaring in de dienstverlenende activiteiten rondom afvalinzameling.

2009 ondergrondse containers

Vanaf 2009 bedienen wij onze Duitstalige klanten vanuit Selmsdorf bij Lübeck, dit door Engels Behältertechnik GmbH. Speciaal opgericht om onze ondergrondse afvalcontainers en andere metalen accessoires uit ons leveringsprogramma te produceren.

2011 

ondergrondse containersJuni 2011 werd Norah Plastics NV uit Herentals België deel van de groep en fuseerde met Engels Logistics NV per 1-1- 2012.

Norah Plasics bracht expertise uit de levensmiddelenbusiness in, complementair aan Engels' expertise in de maakindustrie.

November 2012 verhuisde Engels in België naar haar huidige locatie in Beringen.

2017 ondergrondse containersMomenteel (1-1-2018) realiseert onze groep in Europa met circa 100 mensen €38.000.000 omzet.

Copyright © 2018 Engels. All rights reserved.