Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Lekbakken

Lekbak: Één liter gemorste olie kan wel 100.000 liter grondwater vervuilen, en de vervuiler betaalt voor opruimen en sanering. Verder leiden gemorste vloeistoffen tot glibberige vloeren en tot een onveilige werkomgeving. Engels biedt u een breed assortiment lekpreventie middelen: lekbakken, vloeren en absorptie-materiaal.

Bij zorgvuldig omgaan met milieugevaarlijke stoffen komt meer kijken dan alleen het gebruik van lekbakken. Veilig vervoeren, afvullen en opslaan van kleine hoeveelheden is ook belangrijk. Lekbakken voor kleine volumes van 8 tot 100 liter worden gebruikt voor in het rek of op de werktafel.

Moet de lekbak grotere volumes kunnen dragen en opvangen? Dan is een lekbak voor vaten of een IBC beter geschikt. Alle lekbakken zijn nestbaar, dus ruimtebesparend bij opslag en transport. Indien er al een opslagkast of stelling aanwezig is waar de kunststof lekbakken zo optimaal mogelijk in of onder moeten passen, dan is een maatwerk lekbak veelal de beste oplossing.

Afhankelijk welke vloeistof er in een IBC container, vat of jerrycans zit, wordt de lekbak eronder met een rooster van gegalvaniseerd staal of kunststof geleverd. Voor het opvangen van olie of vet kiest u voor een rooster van gegalvaniseerd staal. Een kunststof rooster is beter geschikt voor het opvangen van zuren, zepen en basen. Het is zelfs mogelijk om het rooster achterwege te laten, want ook een pallet past perfect.

Lekbakken voor vaten tot 880 liter en IBC's

De belastbaarheid van 100 tot 1500 kilo maakt deze kunststof opvangbakken geschikt voor de opslag van 1 tot 4 vaten met een totaalgewicht van 880 liter.

Voor als het nét wat meer moet zijn. De IBC lekbakken kunnen tot 1500 liter vloeistof opvangen. Hierbij is er de keuze tussen een gegalvaniseerd rooster voor olie en vet of een geplastificeerd rooster voor zuren, basen en zepen. Engels kan tevens lekbakken leveren met een geïntegreerde afvalunit of een opvangbak voor het aftappen van vaten of IBC’s.

Kunststof lekbakken op maat

Op zoek naar een kunststof lekbak die perfect onder een bestaande stelling of in een kast past? Engels denkt graag met u mee! De medewerkers van de assemblage afdeling hebben inmiddels vele jaren ervaring met het zagen, frezen en lassen van kunststof. Voorbeeld maatwerk lekbak onder bestaande magazijnstellingen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

lekbak magazijnstelling

Lekvloeren

lekvloerplatformWerken met vloeistoffen én bodemverontreiniging voorkomen? Dat kan met kunststof lekvloeren. Dankzij de geringe hoogte en het sterke polyetheen is het veilig om er IBC containers of vaten op te plaatsen en deze te bewerken, reinigen of over te hevelen. Indien er vloeistof gemorst wordt, dan zal de lekvloer dit opvangen.

De lekvloer bestaat uit een polyetheen lekbak met daar overheen een rooster. Het polyetheen is ongevoelig voor corrosie en vele chemicaliën. Door de lekvloeren met rvs verbindingsprofielen aan elkaar te koppelen, ontstaat er een veilige en stabiele werkvloer. De modulaire units zijn belastbaar tot 666 kilo per m2.

Voor gebruik in koelruimtes zijn bovendien kunststof vloertegels leverbaar.

Absorptiematerialen

Ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen gaat het soms toch mis. Voor die gevallen heeft Engels Emergency spillkits samengesteld. U bent dan goed voorbereid en voorkomt hiermee verdere verontreiniging van de omgeving. Afhankelijk van de vloeistof en de vervuiling zijn er meerdere soorten spillkits, voor bijvoorbeeld het absorberen van olie op water, welke standaard in een beschermende kunststof bak worden geleverd. Hierdoor blijven de materialen bij elkaar en kunt u deze snel en gemakkelijk meenemen naar de vervuilde omgeving.

Lekvloeren

Lekvloeren met kunststof of gegalvaniseerde roosters in een werkomgeving met vloeistoffen, zodat u droge voeten houdt en de bodem/ milieu rondom uw pand beschermd wordt.

Naar producten

Lekbakken voor vaten

Afhankelijk van de oppervlakte en de inhoud kunnen de kunststof lekbakken de vloeistof opvangen van 1, 2, 3 of 4 vaten.

Naar producten

Lekbakken voor IBC's

Afhankelijk van de oppervlakte en de inhoud kunnen de kunststof lekbakken de vloeistof opvangen van 1 of meerdere IBC's.

Naar producten

Absorptiematerialen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Maar als er toch milieugevaarlijke stoffen lekken, moet er ingegrepen worden om erger te voorkomen.

Naar producten
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.