Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Kunststof pallets

kunststof pallet

Kunststof pallets kopen? Bij Engels heeft u keuze uit meerdere soorten pallets, allemaal met eigen kenmerken en voordelen.

 • Nestbare kunststof pallets zijn geschikt voor goedkoop vervoeren en compact opslaan.
 •  Het grote voordeel van nestbare kunststof pallets is dat ze in elkaar genest kunnen worden en daarmee ruimte besparen. Wilt u deze nestbare kunststof pallets toch stapelen? Dan leveren we ze op sleden, die eenvoudig aangebracht kunnen worden. Door hun gunstige prijsstelling zijn Engels nestbare kunststof pallets zeer geschikt als exportpallet.
 • Industriepallets zijn robuuste pallets met een breed inzetgebied. De pallets zijn zowel met een gesloten dek als een open dek verkrijgbaar en hebben goede mechanische eigenschappen. De industriepallets zijn leverbaar in een medium duty en heavy duty uitvoering. De medium duty kunststof pallets zijn in de basis in te zetten als lichtgewicht pallet met een gemiddelde draaglast. De Heavy Duty pallets hebben een veel hogere belastbaarheid in de stelling en zijn vervaardigd uit een vrijwel onbreekbare taaie kunststof.
 • Hygiëne pallets zijn pallets die volledig glad zijn en geen kieren of naden hebben. Bij de hygiëne pallets worden de boven- en onderzijde van de pallet apart spuitgegoten en vervolgens tegen elkaar gelast. Dit maakt dat alle verstevigingsribben aan de binnenkant zitten en de buitenkant glad is. Daarmee hebben hygiëne pallets als grote voordeel dat ze eenvoudig te reinigen zijn en er geen verborgen plekken zijn waar schimmels of bacteriën kunnen nestelen. 
 • Maatwerk plastic transport pallets worden vervaardigd uit het aanpassen van bestaaande pallets in onze assemblage afdeling. De pallets kunnen we verkleine of vergroten, onderdelen toevoegen of weglaten. Als de kunststof pallets niet toereikend zijn voor uw toepassing, dan maken we de pallets toereikend. Engels heeft de kennis en kunde in huis en maken als maatwerk plastic transport pallets vanaf enkele stuks. Informeer eens naar de mogelijheden!

Kiezen juiste kunststof pallet

Het kiezen van de juiste pallet voor uw bedrijfsomgeving vraagt daarom enige know-how. Hieronder nog even de verschillen in kunststof pallets:

  • soort materiaal: nieuw, gerecycleerd of met toevoegingen
  • verschillen in draagkracht
  • voor één- of meermalig gebruik
  • wel of niet geschikt voor in rekken en stellingen
  • wel of niet nestbaar

Materialen

Kunststof pallets worden gemaakt met specifieke eigenschappen voor de praktijk. Kunststof kan in eindeloos veel vormen gespoten worden, nieuw of gerecycleerd. De verschillende toepassingen bepalen veelal het type materiaal. Ultra lichte exportpallets voor in vliegtuigen (HDPE), iets zwaardere exportpallets voor in schepen (PO), volkomen gladde voor gebruik in food en pharmacie en hoogbelastbare pallets voor in hoogbouwstellingen en vriesruimtes.

 • PO is een recycle kunststof, een mix van polyethyleen en polypropyleen en gevuld met 20% celstof. Dit is een prima kunststof voor de vervaardiging van goedkope, eenmalig bruikbare exportpallets. De plastic transport pallets gemaakt uit PO zijn de meestgebruikte exportpallets. 
 • HDPE is kunststof gemaakt uit hogedichtheid polyethyleen. De grondstof HDPE is duurder, 
  maar zeker sterker en lichter dan PO. De kwaliteit van deze kunststof pallets is beter en daardoor geschikt voor meermalig gebruik.

Kunststof pallets beter dan hout?

Jazeker. Kunststof pallets hebben veel voordelen ten opzichte van houten pallets:

 • plastic pallets nemen geen vocht op, rotten niet en splinteren niet, dus vriendelijker (er
  gonomischer) voor de gebruiker
 • plastic pallets kennen geen onderhoud
 • plastic pallets zien er aantrekkelijker uit (bijvoorbeeld als kleurige display pallets in supermarkten)
 • plastic pallets gaan eindeloos lang mee (kapot? versnipperen en opnieuw spuitgieten)

Kunststof pallets milieuvriendelijk?

Plastic wordt gemaakt van aardgas. Als je het verbrandt ontstaan er geen giftige stoffen, maar wel meer energie dan bij het verbranden van gas. De productie van plastic transport pallets is niet milieubelastend, gebeurt vaak met gas dat anders toch bij de winning van aardolie afgefakkeld zou worden. Onze oude pallets zijn ook een gewilde grondstof, je kunt er nieuwe pallets en palletboxen van maken, of vuilnisbakken. Daarom garanderen we terugname tegen kiloprijzen. Want Engels staat immers voor : "in dienst van logistiek en een beter milieu"

Export pallets

Deze pallets zijn uiterst licht, maar toch sterk genoeg voor een normale belading.

Export pallets

Industrie pallets

Dankzij intensieve research is iedere nieuwe generatie hoger belastbaar en meer "hufterproof".

Industrie pallets

Hygiëne pallets

Pallets met nergens naden, kieren of verborgen plekken waar zich schimmels of bacteriën kunnen nestelen.

Hygiëne pallets

Pallets met opzetwanden

Pallets met opzetwanden worden vaak gebruikt als meermalige transportverpakkingen oftewel verzendeenheden.

Pallets met opzetwanden

ISPM 15 richtlijnen voor internationaal transport

Steeds meer landen omarmen de richtlijnen met betrekking tot houten verpakkingen in de internationale handel, de ISPM 15 richtlijn.

ISPM 15 richtlijn
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.