Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Kunststof pallets

Ultra licht PPcop export pallet

Kunststof pallets zijn telkens doorontwikkeld voor de praktijk, met specifieke eigenschappen voor specifieke situaties.

De verschillende toepassingen bepalen veelal het type pallet: ultra lichte europallets voor in vliegtuigen, iets zwaardere exportpallets voor in schepen, volkomen gladde hygiënische pallets voor gebruik in food en pharmacie en hoogbelastbare kunststof blokpallets voor in hoogbouwstellingen en vriesruimtes.

Één antwoord is nauwelijks te geven. Er zijn altijd meerdere factoren waarmee rekening gehouden dient te worden.
Ongeacht uw keuze levert Engels export-, industrie- en hygiëne pallets veelal uit voorraad, tegen strakke prijzen. Ook bedrukt met uw naam, of op maat gelast. Bij afname vanaf enkele honderden stuks is ook productie in een kleur naar keuze mogelijk.

Het kiezen van de juiste pallet vraagt om enige know-how

Hieronder in het kort enkele verschillen in plastic pallets waar u op moet letten:

 • soort materiaal: nieuw, gerecycleerd of met toevoegingen
 • soort kunststof: PO, (HD)PE , PPcop
 • maximale draagkracht: gewicht en statisch of dynamisch
 • werkomgeving: voedingsmiddelengeschikt, chemie, elektronica, cleanroom, etc.
 • voor één- of meermalig gebruik
 • wel of niet geschikt voor rekken en stellingen
 • wel of niet nestbaar
 • veel verplaatsingen of weinig
 • moet de lading gefixeerd kunnen worden of niet

Kunststof pallets kopen?

Bij Engels heeft u de keuze uit meerdere soorten pallets, allemaal met eigen kenmerken en voordelen.

Materialen

Kunststof pallets worden gemaakt met specifieke eigenschappen voor de praktijk. Kunststof kan in eindeloos veel vormen gespoten worden, nieuw of gerecycleerd. De verschillende toepassingen bepalen veelal het type materiaal. Ultra lichte europallets voor in vliegtuigen (HDPE), iets zwaardere exportpallets voor in schepen (PO), volkomen gladde hygiene pallets voor gebruik in food en pharmacie en hoogbelastbare kunststof blokpallets voor in hoogbouwstellingen en vriesruimtes.

 • PO is een recycle kunststof, een mix van polyethyleen en polypropyleen en gevuld met 20% celstof. Dit is een prima kunststof voor de vervaardiging van goedkope, eenmalig bruikbare exportpallets. Plastic pallets gemaakt uit PO zijn de meest gebruikte exportpallets.
 • HDPE (High Density Polyethyleen), al dan niet gerecycled, is een stijve slagvaste kunststof. De grondstof HDPE is sterker en lichter dan PO en daardoor perfect geschikt voor meermalig gebruik. Dit maakt kunststof pallets van HDPE tot een milieubewuste keuze.
 • PPcop (Polypropyleen Copolymeer) is buigzamer en hittebestendiger dan HDPE, maar lijkt er verder veel op. Het wordt ingezet bij dunwandige kunststof pallets, zoals ultra lichte luchtvracht.

Plastic pallets beter dan houten pallets?

Jazeker. Plastic pallets hebben veel voordelen ten opzichte van houten pallets:

 • plastic pallets nemen geen vocht op, rotten niet en splinteren niet, dus prettiger én veiliger om mee te werken
 • dankzij het gladde oppervlak zijn plastic pallets snel en eenvoudig te reinigen indien nodig voor productie conform HACCP richtlijnen
 • plastic pallets zijn lichter dan houten pallets
 • constante afmeting, gewicht en vorm, wat bijvoorbeeld van belang is in automatische magazijnen
 • stabiel stapelbaar, dankzij de (omlopende) stapelranden
 • nestbare pallets nemen weinig kostbare ruimte in tijdens (retour)transport en opslag
 • plastic pallets hebben amper onderhoud nodig, maar kunnen vrijwel altijd gerepareerd worden
 • recycling van plastic pallets zorgt ervoor dat ze eindeloos mee kunnen gaan (kapot? versnipperen en opnieuw spuitgieten)
 • plastic pallets zien er aantrekkelijker uit (bijvoorbeeld als kleurige display pallets in supermarkten)
 • mogelijkheid tot tracering door toepassing van RFID (Radio Frequency Identification)

Plastic pallets milieuvriendelijk?

Plastic wordt gemaakt van aardgas. Als je het verbrandt ontstaan er geen giftige stoffen, maar wel meer energie dan bij het verbranden van gas. De productie van plastic pallets is niet milieubelastend, dit gebeurt namelijk meestal met aardgas dat vroeger bij de winning van aardolie afgefakkeld werd. Oude kunststof pallets zijn dan ook een gewilde grondstof, je kunt er nieuwe pallets, palletboxen of vuilnisbakken van maken. Daarom garanderen we terugname tegen kiloprijzen. Want Engels staat immers voor: "in dienst van logistiek en een beter milieu".

Onze productgroep pallets bestaat uit meerdere types, met eigen kenmerken en voordelen. Bij Engels is het echter altijd mogelijk om het kunststof pallet aan te passen aan uw specifieke wensen en eisen. Het aanpassen van bestaande pallets, het produceren van nieuwe kunststof pallets en het bedrukken van pallets met uw bedrijfsnaam of logo is geen enkel probleem. Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Nestbare lichtgewicht kunststof pallets

Nestbaar kunststof pallet

Nestbare exportpallets zijn geschikt voor goedkoop vervoeren en compact opslaan. Plastic pallets van Polypropyleen (PO) zijn gemaakt voor eenmalig gebruik en van Polyethyleen (PE) voor meermalig gebruik.

Het grote voordeel van nestbare kunststof pallets is dat ze in elkaar genest kunnen worden en daarmee ruimte besparen. Wilt u deze nestbare exportpallet toch stapelen? Dan leveren we ze op sleden, die eenvoudig aangebracht kunnen worden. Door hun gunstige prijsstelling zijn de nestbare kunststof pallets van Engels zeer geschikt als exportpallet.

Multifunctionele industriële (pool)pallets

Universele kunststof industrie pallet

Industriepallets zijn robuuste pallets met een breed inzetgebied. De kunststof pallets zijn zowel met een gesloten dek als een open dek verkrijgbaar en hebben goede mechanische eigenschappen.

De industriepallets zijn leverbaar in een medium duty en heavy duty uitvoering. De medium duty plastic pallets zijn geschikt voor stapeling, voor geautomatiseerde rolbandsystemen en middelzware lasten in hoogbouwmagazijnen. De heavy duty kunststof pallets hebben een veel hogere belastbaarheid in de stelling en zijn vervaardigd uit een vrijwel onbreekbare taaie kunststof. Dit maakt de het kunststof pallet geschikt voor intensief gebruik en dynamische vervoerssituaties.

Kunststof hygiëne pallets

Kunststof hygiene zwaarlast pallet

Deze kunststof pallets zijn volledig glad, zonder naden en kieren. Bij het hygiëne pallet worden de boven- en onderzijde apart spuitgegoten en vervolgens tegen elkaar gelast. Dit maakt dat alle verstevigingsribben aan de binnenkant zitten en de buitenkant glad is. Daarmee hebben hygiëne pallets als grote voordeel dat ze eenvoudig te reinigen zijn en er geen verborgen plekken zijn waar schimmels of bacteriën kunnen nestelen.

Hygiëne pallets zijn zeer geschikt voor toepassing in de farmaceutische, chemische, food of cleanroom omgeving. Engels biedt naast de Euro H1 hygiënische pallet, de standaard pallet die gebruikt wordt in de pool systemen van de voedingsindustrie, ook heavy duty hygiëne pallets met een gesloten dek.

Maatwerk kunststof pallets/ productdragers

Maatwerk kunststof transport pallets worden vervaardigd door het aanpassen van bestaande kunststof pallets of door een samenstelling van plaatmateriaal, op onze assemblage afdeling. De kunststof pallets kunnen we verkleinen of vergroten, onderdelen toevoegen of weglaten.

Als standaard kunststof pallets niet toereikend zijn voor uw toepassing, dan maken we ze toereikend. Engels kan CNC kunststof frezen en lasersnijden, met de hand en machinaal lassen. Zo produceren we kunststof pallets en productdragers al vanaf enkele stuks. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Wilt u een kunststof pallet kopen en heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze ervaren medewerkers. Wij adviseren u graag over de juiste keuze voor uw situatie.

Export pallets

Deze pallets zijn uiterst licht, maar toch sterk genoeg voor een normale belading.

Export pallets

Industrie pallets

Dankzij intensieve research is iedere nieuwe generatie hoger belastbaar en meer "hufterproof".

Industrie pallets

Hygiëne pallets

Pallets met nergens naden, kieren of verborgen plekken waar zich schimmels of bacteriën kunnen nestelen.

Hygiëne pallets

Pallets met opzetwanden

Pallets met opzetwanden worden vaak gebruikt als meermalige transportverpakkingen oftewel verzendeenheden.

Pallets met opzetwanden
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.