Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Kunststof pallets

Kunststof pallets kopen? Bij Engels heeft u de keuze uit meerdere soorten pallets, allemaal met eigen kenmerken en voordelen.

 

Nestbare kunststof pallets

Nestbaar kunststof pallet

Nestbare export pallets zijn geschikt voor goedkoop vervoeren en compact opslaan.
Het grote voordeel van nestbare kunststof pallets is dat ze in elkaar genest kunnen worden en daarmee ruimte besparen. Wilt u deze nestbare kunststof pallets toch stapelen? Dan leveren we ze op sleden, die eenvoudig aangebracht kunnen worden. Door hun gunstige prijsstelling zijn Engels nestbare kunststof pallets zeer geschikt als exportpallet.

 

Industriepallets

Universele kunststof industrie pallet

Industriepallets zijn robuuste pallets met een breed inzetgebied. De pallets zijn zowel met een gesloten dek als een open dek verkrijgbaar en hebben goede mechanische eigenschappen. De industriepallets zijn leverbaar in een medium duty en heavy duty uitvoering. De medium duty kunststof pallets zijn in de basis in te zetten als lichtgewicht pallet met een gemiddelde draaglast. De Heavy Duty pallets hebben een veel hogere belastbaarheid in de stelling en zijn vervaardigd uit een vrijwel onbreekbare taaie kunststof.

 

Hygiene pallets

Kunststof hygiene zwaarlast pallet

Deze kunststof pallets zijn volledig glad, zonder naden en kieren. Bij de hygiëne pallets worden de boven- en onderzijde van de pallet apart spuitgegoten en vervolgens tegen elkaar gelast. Dit maakt dat alle verstevigingsribben aan de binnenkant zitten en de buitenkant glad is. Daarmee hebben hygiëne pallets als grote voordeel dat ze eenvoudig te reinigen zijn en er geen verborgen plekken zijn waar schimmels of bacteriën kunnen nestelen. 

 

Maatwerk pallets

Maatwerkpallet productdrager

Maatwerk kunststof transport pallets worden vervaardigd door het aanpassen van bestaande pallets of door een samenstelling van plaatmateriaal, op onze assemblage afdeling. De pallets kunnen we verkleinen of vergroten, onderdelen toevoegen of weglaten. Als standaard kunststof pallets niet toereikend zijn voor uw toepassing, dan maken we ze toereikend. Engels kan CNC kunststof frezen en lasersnijden, met de hand en machinaal lassen. Zo produceren we pallets en productdragers al vanaf enkele stuks. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Kiezen juiste kunststof pallet

Het kiezen van de juiste pallet voor uw bedrijfsomgeving vraagt daarom enige know-how. Hieronder nog even de verschillen in kunststof pallets:

 • soort materiaal: nieuw, gerecycleerd of met toevoegingen
 • verschillen in draagkracht
 • voor één- of meermalig gebruik
 • wel of niet geschikt voor in rekken en stellingen
 • wel of niet nestbaar

Materialen

Ultra licht PPcop export pallet

Kunststof pallets worden gemaakt met specifieke eigenschappen voor de praktijk. Kunststof kan in eindeloos veel vormen gespoten worden, nieuw of gerecycleerd. De verschillende toepassingen bepalen veelal het type materiaal. Ultra lichte exportpallets voor in vliegtuigen (HDPE), iets zwaardere exportpallets voor in schepen (PO), volkomen gladde voor gebruik in food en pharmacie en hoogbelastbare pallets voor in hoogbouwstellingen en vriesruimtes.

 • PO is een recycle kunststof, een mix van polyethyleen en polypropyleen en gevuld met 20% celstof. Dit is een prima kunststof voor de vervaardiging van goedkope, eenmalig bruikbare exportpallets. De plastic transport pallets gemaakt uit PO zijn de meest gebruikte exportpallets. 
 • HDPE (High Density Polyethyleen), al dan niet gerecycled, is een stijve slagvaste kunststof. De grondstof HDPE is duurder, maar zeker sterker en lichter dan PO. De kwaliteit van deze kunststof pallets is beter en daardoor zijn ze perfect geschikt voor meermalig gebruik.
 • PPcop (Polypropyleen Copolymeer) is buigzamer dan HDPE, hittebestendiger, maar lijkt er verder veel op. Het wordt ingezet bij dunwandige pallets, bijvoorbeeld ultra lichte luchtvracht pallets. 

Kunststof pallets beter dan hout?

Jazeker. Kunststof pallets hebben veel voordelen ten opzichte van houten pallets:

 • plastic pallets nemen geen vocht op, rotten niet en splinteren niet, dus vriendelijker (er
  gonomischer) voor de gebruiker
 • plastic pallets kennen geen onderhoud
 • plastic pallets zien er aantrekkelijker uit (bijvoorbeeld als kleurige display pallets in supermarkten)
 • plastic pallets gaan eindeloos mee (kapot? versnipperen en opnieuw spuitgieten)

  Kunststof soorten

Kunststof pallets milieuvriendelijk?

Plastic wordt gemaakt van aardgas. Als je het verbrandt ontstaan er geen giftige stoffen, maar wel meer energie dan bij het verbranden van gas. De productie van plastic transport pallets is niet milieubelastend, dit gebeurt namelijk meestal met aardgas dat vroeger bij de winning van aardolie afgefakkeld werd. Oude kunststof pallets zijn dan ook een gewilde grondstof, je kunt er nieuwe pallets, palletboxen of vuilnisbakken van maken. Daarom garanderen we terugname tegen kiloprijzen. Want Engels staat immers voor: "in dienst van logistiek en een beter milieu"

Export pallets

Deze pallets zijn uiterst licht, maar toch sterk genoeg voor een normale belading.

Export pallets

Industrie pallets

Dankzij intensieve research is iedere nieuwe generatie hoger belastbaar en meer "hufterproof".

Industrie pallets

Hygiëne pallets

Pallets met nergens naden, kieren of verborgen plekken waar zich schimmels of bacteriën kunnen nestelen.

Hygiëne pallets

Pallets met opzetwanden

Pallets met opzetwanden worden vaak gebruikt als meermalige transportverpakkingen oftewel verzendeenheden.

Pallets met opzetwanden
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.