Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Voedingsmiddelen

Engels kunststof opslag- en transportmiddelen vindt u terug in de hele keten, bij het oogsten, (intern en extern) vervoeren, verwerken, opslaan en zelfs (na gebruik) afvoeren van de voedingsmiddelen. Engels kan putten uit een jarenlange ervaring binnen de voedingsmiddelen industrie en heeft meegeholpen aan verschillende (maatwerk)oplossingen voor bv. kwaliteits- en steriliteitscontrole (case: Campina) of het gescheiden inzamelen van reststoffen ter behoud van een hygiënische werkomgeving en optimaal gebruik van de grondstoffen.

Kunststof opslag- en transportmiddelen lenen zich bij uitstek voor de voedingsmiddelen industrie. Kunststof is glad en uiterst hygiënisch en daardoor eenvoudig en grondig te reinigen. Kunststof is vormvast, ook bij hoge temperaturen of in vriesruimtes. Euronorm kunststof bakken zijn eenvoudig stapelbaar en te palletiseren. Bovendien is het een duurzame oplossing, vooral bij gesloten ketens.

Geschikt voor contact met voedingsmiddelen

Wetgeving bepaalt dat er geen gevaarlijke stoffen vanuit de verpakking in het voedsel terecht mogen komen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Verpakkingen die gebruikt worden in de levensmiddelenindustrie, de horeca of de detailhandel zoals voorraadbakken moeten aan deze wetgeving voldoen. Een groot deel van Engels haar bakken en pallets (let op: glas/vork logo) is geschikt voor voedingsmiddelen voor deze bakken zijn verklaringen afgegeven. U vindt deze verklaringen voor contact met voedingsmiddelen terug in onze download sectie.

Voordelen kunststof

  • Voedingsgeschikte kunststof
  • Sterk en ergonomisch
  • Ruimte-efficiënt
  • Eenvoudig te stapelen en palletiseren

Vlees / vis

Kunststof bakken, palletboxen en pallets voor de hygiënische productie van vlees- en visproducten.

Lees meer

Brood / chocolateriën

Kratten, rollers en schalen uit levensmiddelengeschikte kunststof en afgestemde formaten voor de opslag, het transport en display van brood en producten van chocolade.

Lees meer

Horeca

Rekken, trolleys, kratten en hygiëne afvalbakken om de logistieke werkzaamheden te verlichten.

Lees meer

Pizza / thuisbezorging

Binnensteden zijn met auto’s steeds lastiger bereikbaar en parkeren is overal een crime. Daarom vindt de distributie van o.a. maaltijden steeds vaker plaats met scooters en fietsen.

Lees meer
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.