Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Additieven, ESD, anti-corrosie

ESD oftewel elektrostatische ontlading

Vacuümvormen, roteren, lassen of spuitgieten? We kunnen altijd produceren in ESD veilige kunststof, waarbij de oppervlakteweerstand van ca. 6000 ohm ervoor zorgt dat afvoer van statische elektriciteit risicoloos gebeurt.

Ieder mens draagt een statische lading bij zich. Op rubber zolen bij droog weer is deze al gauw 40.000 volt. Genoeg voor vonken, voelbare schokken en het veroorzaken van explosies in gasmengsels. Erger: de onmerkbare ontlading van minder dan 10% daarvan kan elektronische componenten blijvend beschadigen. Microndunne verbindingen in chips branden er geheel, of erger nog, gedeeltelijk door kapot. In het laatste geval begeeft bijvoorbeeld een horloge, laptop of boardcomputer het kort na ingebruikname, wat veel kosten en ergernis met zich meebrengt. Door toevoeging van een koolstofpoeder compound tijdens de productie leveren wij verpakkingen, die deze ellende voorkomen.

Bekijk hier ons hele assortiment

EPP (Expanded Poly Propylene)

Door het toevoegen van een drijfgasmiddel aan polypropyleen korrels zwellen deze op als ze worden verhit, meestal door stoom. Het product heet EPP (Expanded Poly Propylene). In de mal vormt zich een waterdicht, behoorlijk sterk, licht, thermisch isolerend product. Slagvast EPP staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen, is zéér sterk is en daarnaast verbluffend licht van gewicht en daardoor ideaal voor bezorging en verzending. Engels biedt een ruime keuze aan thermoboxen. 

Voorbeeld linksonder: Voor Linde Gas (vh. Hoek Loos): gekoelde distributie van medicijnen, maar ook transport/ afvullen van zuurstofflessen, allebei met behulp van EPP schuim interieurs. 

Additieven ter bescherming tegen corrosie en schimmelvorming

Wij kunnen onze kunststof bakken al vanaf enkele honderden stuks voorzien van additieven die de inhoud beschermen tegen corrosie, statische elektriciteit en eventueel zelfs schimmelvorming!

Voorbeeld rechtsonder: VDA transportbak beschermt zijn blank stalen inhoud effectief tegen roesten door het “uitzweten” van milligrammen ECM, tenminste zolang hij voorzien is van een deksel.

Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.