Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Vouwkratten

Vouwkrat: Euronorm vouwkratten ( klapkratten ) zijn handig voor oneindig veel toepassingen. Opvouwbare kratten kennen als algemeen voordeel, dat ze enorm veel ruimte besparen in ingevouwen toestand. Ze worden dan ook vaak ingezet indien volumebesparing bij opslag of transport een grote rol speelt, zoals retourtransport in de detailhandel.

E-line vouwkratten

De E-line inklapbare kratten van Engels zijn zowel inzetbaar in de industrie, als voor direct contact met levensmiddelen. De inklapbare krat is gemaakt van PP materiaal, geschikt voor gebruik van 0 C˚ tot 70 C˚en kan gewassen worden bij maximaal 80 C˚. Dankzij het UV resistente kunststof, behouden de inklapbare kratten ook in de buitenlucht hun oorspronkelijke kleur. De kratten zijn zowel onderling als met andere euronorm bakken stapelbaar. Ondanks hun lichte gewicht hebben ze een belastbaarheid van 15 tot 20 kilo.

Product kenmerken inklapbare krat:

 • Leverbaar met inhoud van 31 L, 39 L, 46 L en 55 L
 • Hoogte van slechts 27,7 tot 48 mm indien opgevouwen
 • Onbreekbaar polypropyleen is geschikt voor voedingsmiddelen
 • Ergonomische handgrepen met soft opening om de krat in en uit te klappen
 • Uitstulpende wanden voor maximale inhoud
 • Gladde zijwanden, dus eenvoudig te reinigen
 • In lege toestand tot 70% plaatswinst
 • Perfect stapelbaar, ook met andere euronorm stapelbakken
 • Vorst- en hittebestendig en UV resistent, dus kleurvast
 • Labelvoorziening aan 4 zijden, zodat het label altijd zichtbaar is

Uitgebreid programma accessoires

Engels heeft meerdere vouwkratten en klapkratten in het assortiment, met bijpassende toebehoren om uw inhoud te beschermen, markeren, vervoeren en te verzegelen.
 • Deksels met verzegeling
 • Interieurs
 • Labelling/bedrukkingen
 • Onderzetwagens

Deksels met verzegeling voor klapkratten en vouwkratten

Om diefstal te voorkomen terwijl het ruimtebesparende voordeel van de vouwkrat behouden blijft, kan deze van een deksel met verzegeling worden voorzien. Dit geeft zowel de verzender als de ontvanger zekerheid dat de zending onaangetast is. Door het gebruik van een insteekverzegeling of een staartverzegeling ziet de ontvanger namelijk in één oogopslag dat niemand bij de inhoud geweest is.

Interieurs

Met klittenband straps of sjorbanden blijven kwetsbare goederen op hun plek in het vouwkrat of klapbox. Dit voorkomt schade tijdens het vervoer. Doordat de banden flexibel zijn, blijft het krat opvouwbaar. De afdeling verkoopt denkt graag mee over de beste oplossing.

Labelling/bedrukkingen

De opvouwbare bakken van E-line hebben standaard een labelvoorziening aan 4 zijden, zodat het label altijd zichtbaar is. Desgewenst levert Engels etikethouders en stickers met bijvoorbeeld een barcodering. Afhankelijk van het model vouwkrat, is deze te bedrukken met het bedrijfslogo door middel van een hotstamp of zeefdruk.

Onderzetwagens

Voor het eenvoudig en ergonomisch verplaatsen van de vouwkratten, heeft Engels diverse transportrollers in het assortiment. De afmetingen variëren van een euronorm bakken formaat, tot een pallet formaat en zelfs maatwerk transportrollers.

Projectmatig leveren we de opvouwbare kunststof krat ook in andere kleuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkopers.

retail vouwkrat

klapkratten en vouwkratten in de praktijk

Een klapkrat of vouwkrat kopen voor specifieke sectoren? Engels levert al jaren opvouwbare kratten voor uiteenlopende toepassingen.

Retail: Engels levert talloze klapkratten voor de bevoorrading van onder andere winkels voor kleding en consumentengoederen, zoals Dille & Kamille.

Agri: Engels levert een vouwkrat die robuust, ruimtebesparend en sterk is. Deze klapkrat is zonder gebruik van grendels uitklapbaar, waardoor er minder risico op slijtage is. De bodem en zijwanden van de klapkrat zijn geperforeerd zodat ze goed ventileren en licht zijn van gewicht.

Automotive: levert Engels opvouwbare kratten en opvouwbare palletboxen (in de basis eigenlijk grote opvouwbare bakken) die zeer geschikt zijn voor het (heen-en-weer)transport van kwetsbare producten of onderdelen. Voorzien van interieur vorm de opvouwbare krat een slimme verpakking die maximaal rendement.

inklapbare paloxen

Verschil tussen vouwkratten en klapkratten

Bij vouwkratten bestaan de wanden uit twee delen met een scharnierpunt in het midden over de lengte. De korte zijden van de vouwkrat hebben een scharnierpunt aan de bovenzijde en dienen als eerst naar binnen ingeklapt. Nu kunnen de wanden aan de lange zijden van de vouwkrat naar binnen dubbelgevouwen worden.

Bij een klapkrat zijn de zijwanden uit één stuk en worden als geheel naar binnen geklapt. De vergrendelingen zitten ofwel aan de binnenkant van de lange zijde of, zoals bij onze E-line klapkrat, ze zijn geïntegreerd in de handgrepen. De hoekconstructie maakt de klapkrat hoog belastbaar.

Bekijk de werking van een vouwkrat in onderstaande video:

Euronorm Klapkratten

De E-line Euronorm klapkrat is levensmiddelengeschikt en gebruiksvriendelijk door ergonomische handgrepen met soft opening

Naar producten

Euronorm vouwkratten

De euronorm vouwkrat is in verschillende hoogtes uit voorraad leverbaar. De korte zijden hebben een scharnierpunt aan de bovenzijde en klikken vast in de bodem.

Naar producten

Opvouwbare kunststof palletboxen

Hygiëne zwaarlast palletboxen hebben dankzij de vormgeving maximaal rendement. Opgevouwen vormen de palletboxen een strak en glad pakket.

Naar producten

Grootvolume klapkratten

Serie grootvolume inklapbare bakken die los of met elkaar ingezet worden als meermalige verzendverpakking. Combineer de verschillende onderdelen tot de ideale verzend-unit.

Naar producten
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.