Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Afvalbakken

Afvalbakken: Het scheiden van afval wordt steeds belangrijker binnen de circulaire economie en wordt inmiddels door velen als nuttig en noodzakelijk ervaren. Veel gemeentes en afvalinzamelaars stimuleren het gescheiden aanbieden van uw afval door lagere tarieven te geven voor hun diensten of zelfs betalen voor een “grondstof”.

Om het scheiden van afval te stimuleren en zo gemakkelijk mogelijk te houden, adviseren we u graag bij het kiezen van de juiste afvalbak.

De juiste afvalbak kiezen?

Voor iedere werk- of woonsituatie vindt u bij Engels een geschikte afvalbak. Van kleine en compacte afvalbakjes voor onder het bureau tot complete afval inzamelstations in publieke ruimtes. Stel uzelf bij het kiezen van de juiste afvalbak de volgende vragen:

 • Hoeveel afval wordt er verzameld per (gewenste) ledigingsronde?
 • Hoeveel fracties (soorten afval) worden er ingezameld?
 • Waar wordt de afvalbak gebruikt? Onder een balie of bureau, zichtbaar of juist onopmerkbaar.

Kunststof afvalbakken

Bij alledaags gebruik in bijvoorbeeld kantoren, horeca of scholen is de kunststof afvalbak een veelvoorkomende oplossing. De kunststof prullenbak is licht en stevig, waardoor deze praktisch is in het gebruik.

Engels heeft verschillende plastic prullenbakken op voorraad, variërend van slechts één type afval tot complete afvalstations en modulaire systemen, waarmee u alle soorten afval, zoals glas, papier, PMD, GFT en restafval gescheiden kunt inzamelen.

plastic afvalbakkenÉén-fractie-afvalbakken

 • Pedaalemmers hygiënisch (HACCP)
 • Push-bins
 • Ecosort, staande afvalbakken met diverse inworpopeningen (vloeroppevlak 0,2m²)
 • Inzamelkorf
 • Bio-emmers

Meer fractie plastic afvalbakken

Kunststof afvalbak voor afvalscheidingEen centraal inzamelpunt of afvalstation voor meerdere fracties maak je simpelweg door meerdere alleenstaande afvalbakken bij elkaar te zetten. Door de afvalbakken te voorzien van een gekleurde deksel en/of sticker is direct duidelijk welk type afval in welke prullenbak hoort.

Ecosort afvalbakken lenen zich uitstekend voor het samenstellen van een afvalstation doordat er vele kleuren en soorten deksels, stickers en andere accessoires voor beschikbaar zijn.

Bekijk de Ecosort prullenbak bij Fontys Hogeschool Eindhoven.

Ecomodules: simpel en doeltreffend afval scheiden in één bak

ecomodulesEcomodules zijn stapelbare en koppelbare afvalbakken met uitneembare bakken of zakken. U bepaalt zelf het aantal afvalfracties. Hoe werkt het?

Ideaal voor onder het bureau voor papier en restafval of voor in de kantine voor glas, GFT, PMD en restafval (resp. (art.nr. 902-OFFICE, 902-OFFICE+ en 902-TRIOM, 902-TRIO-R, 902-QUATROM).

 

Afvalscheiding op maat

Het Engels afvalscheidingsmeubel kunt u zelf samenstellen. Uit standaard componenten maken we een meubel op maat van staal en kunststof. Engels meubel voor afvalscheiding

U kiest:

 • Het aantal fracties
 • Hoge of lage units
 • Een topblad of losse covers
 • De deuren en achterwand: recycle, melkwit of transparant
 • Op sokkel, pootjes of wielen
 • Afvalbakken of afvalzakken in zakhouders

Brochure: Engels modulaire afvalscheidingsmeubels

 

 

 

Lees meer in onze brochure: 'Modulaire afvalscheidingsmeubels'

 

Metalen afvalbakken

Ecolette: metalen vuilnisbak voor afvalscheidingRVS afvalbakken zijn een stijlvol middel om afval mee te scheiden. Dit maakt ze al jarenlang een geliefde afvalbak en ze passen in vrijwel iedere omgeving. Het grootste voordeel van metalen ten opzichte van kunststof vuilnisbakken is dat ze hygiënischer, sterker en vuurbestendig zijn.

 • RVS pushbins en RVS pedaalemmers van 3 tot 40 liter.
 • Ecolettes; metalen afvalbak met uitneembare plastic afvalemmers (18 l. en 50 l.)
 • Afvalunits voor openbare ruimtes; twee tot vijf fractie afvalbakken voor bakken of zakken van 60 l. – 80 l. Bekijk de referentie van de Belgische Spoorwegen.

Buitenafvalbakken

Hoewel thuis het scheiden van afval veelal tot de orde van de dag behoort, is dit in de openbare ruimte niet altijd het geval. Onze buitenafvalbakken uit kunststof en metaal zijn dankzij hun ruime inhoud geschikt voor plaatsen waar veel afval wordt gecreëerd, zoals een drukke stadskern of park.

buitenafvalbak 100 liter

Afvalbakken met asbak

Personeel houdt in de buitenruimte rookpauze, bezoekers trappen hun sigaret uit voordat ze naar binnen gaan. Het plaatsen van buitenasbakken houdt uw entree schoon. Afhankelijk van de locatie zijn er verschillende oplossingen, zoals een wandasbak, peukenzuil of een afvalbak met een geïntegreerde asbak.

Kunststof afvalbakken

Kunststof afvalbakken zijn er in alle vormen en maten. Engels heeft voor u enkele prullenbakken op de volgende pagina's samengesteld die voldoen aan de meeste vraag.

Kunststof afvalbakken

Metalen afvalbakken

Metalen afvalbakken zijn er in alle vormen en maten. Engels heeft voor u enkele afvalbakken op de volgende pagina's samengesteld die voldoen aan de meeste vraag.

Metalen afvalbakken

Afvalbakken voor de openbare ruimte

Engels biedt verschillende oplossingen voor het buitengebied. Van de klassiek CityBin tot de moderne stalen afvalbak, een slank model met grote inhoud.

Afvalbakken voor de openbare ruimte

Buitenasbakken voor sigaretten

As- en prullenbakken designobjecten? Natuurlijk! Bij het inrichten van uw gebouwen en kantoor overweegt u zorgvuldig welke meubels en materialen u neemt.

Buitenasbakken
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.