Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Afvalbakken

Prullenbakken van Engels

Het scheiden van afval met behulp van een prullenbak wordt steeds belangrijker binnen de circulaire economie en wordt inmiddels door velen als nuttig en noodzakelijk ervaren. Om het scheiden van afval te stimuleren en zo gemakkelijk mogelijk te houden, helpt Engels u graag bij het kiezen van de juiste prullenbak.

Vuilnisbakken van Engels zijn beschikbaar in kunststof of metaal en volledig naar wens samen te stellen. Het is zelfs mogelijk om deze prullenbak aan te passen aan uw eisen, dankzij onze eigen bewerkingsafdeling. Ook kunnen wij uw afvalbakken voorzien van een sticker, zodat het in 1 oogopslag duidelijk is om welke afvalscheiding het gaat per prullenbak.

De juiste prullenbak voor elke situatie

Voor iedere werk- of woonsituatie vindt u bij Engels een geschikte afvalbak. Van kleine en compacte afvalbakjes voor onder het bureau tot complete afval inzamelstations in bijvoorbeeld de kantine. Engels heeft prullenbakken in allerlei maten en uitvoeringen in het assortiment, waarmee u afval kunt inzamelen en scheiden.

Kunststof afvalbakken

Bij alledaags gebruik in bijvoorbeeld een ziekenhuis, bedrijf of school is de kunststof afvalbak een veelvoorkomende oplossing. De kunststof prullenbak is licht en stevig, waardoor deze praktisch is in het gebruik. Engels heeft verschillende kunststof prullenbakken op voorraad, variërend van slechts 1 type afval tot complete afvalstations en modulaire systemen. Hiermee kunt u alle soorten afval gescheiden inzamelen, zoals glas, (vertrouwelijk) papier, pmd, gft en restafval. Door het afvalstation of de module te voorzien van een gekleurde deksel en/of sticker is direct duidelijk welk type afval in de betreffende prullenbak hoort.

Kunststof afvalbakken HACCP systeem

HACCP pedaalemmer Een prullenbak in een omgeving waar met levensmiddelen gewerkt wordt, moet voldoen aan het HACCP-systeem. De hygiënische afvalbakken van Engels voldoen hieraan en hebben daarnaast nog een aantal voordelen. Zo is de HACCP pedaalemmer gemaakt van licht en stevig kunststof, heeft het een stil mechanisme en is deze leverbaar in 4 volumes, 2 kleuren bakken en 6 kleuren deksels. De hygiënische pedaalemmer wordt standaard geleverd met een set afvalscheiding stickers. Hiermee is per prullenbak direct duidelijk welk afval erin hoort. 

 

Kunststof prullenbak gescheiden afval

Voor het scheiden van afval met behulp van een kunststof prullenbak, kan Engels verschillende types leveren, bestaande uit meerdere ‘fracties’. Bijvoorbeeld voor het inzamelen van glas, gft, (vertrouwelijk) papier, restafval en PMD.

De Ecosort afvalbak heeft vele uitbreidingsmogelijkheden. Dit afvalstation bestaat uit een kunststof prullenbak van 58,5 L of 70 L met een deksel naar keuze. De inworp hiervan is af te stemmen op het gebruik van de afvalbak en voor de kleur heeft u de keuze uit maar liefst 8 kleuren. Ter verduidelijking is de Ecosort prullenbak te voorzien van een sticker en/of clip-on stickerhouder met daarop de betreffende afvalstroom. Dit maakt de afvalscheiding per prullenbak niet alleen eenvoudig, maar ziet er ook nog eens mooi uit. De Ecosort is ook een ruimtebesparende afvalbak, omdat de bakken (zonder deksel) in elkaar te schuiven zijn. Bekijk de Ecosort prullenbak bij Fontys Hogeschool Eindhoven.

De Ecomodule prullenbak is al jarenlang een vaste waarde in het Engels assortiment, mede dankzij de oneindige mogelijkheden van deze prullenbak. Dit modulaire systeem is speciaal ontworpen om bij of onder het bureau te plaatsen. Uiteraard heeft u ook bij de Ecomodule prullenbak de keuze uit verschillende kleuren. Door de Ecomodule prullenbak te stapelen is het bovendien een ideaal systeem om het afval te scheiden in de kantine of bijkeuken.

Met de Multimax afvalbak kunt u simpel en doeltreffend afval scheiden in 1 bak. Onder het scharnierdeksel bevinden zich 2 of 3 bakken, welke u er aan het geïntegreerde hengsel eenvoudig uit kunt halen. Hierdoor zijn ze eenvoudig te legen én te reinigen. De Multimax prullenbak is hygiënisch te openen door middel van een voetpedaal. 

Tot slot kunt u er ook voor kiezen om de inzamelkorf te gebruiken als prullenbak. Deze stapelbare korf is in verschillende kleuren leverbaar, met of zonder geperforeerde wanden. Indien u de korf gaat stapelen is het praktisch om te kiezen voor de uitvoering met inwerp-opening aan de voorzijde.

Metalen afvalbakken

Afvalbakken van metaal zijn een stijlvol middel om afval mee te scheiden. Dit maakt ze al jarenlang een geliefde prullenbak en ze passen in vrijwel iedere omgeving. Engels heeft metalen afvalbakken in allerlei vormen en maten, maar ook een afwijkende inhoud of design op maat is mogelijk. Het grootste voordeel van stalen afvalbakken ten opzichte van kunststof afvalbakken is dat ze hygiënischer, sterker en vuurbestendig zijn. Indien de volledige prullenbak vuurbestendig moet zijn, dan kan deze ook worden voorzien van een metalen in plaats van kunststof binnenbak. Sommige modellen hebben een binnenbak met hengsel. Dat maakt het legen van de prullenbak eenvoudig en snel, zonder vieze handen te krijgen.

Afvalbakken voor algemeen gebruik en afvalscheiding

De 2 typen metalen afvalbakken van Engels zijn onder te verdelen in algemeen gebruik en afvalscheiding. De ronde afvalbakken voor algemeen gebruik variëren van een gegalvaniseerde afvalbak voor buiten tot een rvs pushbin en een verrijdbare zakhouder. Deze prullenbakken zijn veelal rondom huis terug te vinden. De metalen afvalbakken voor afvalscheiding zijn leverbaar in 2 modellen. De Ecolette prullenbak is gemaakt van rvs, met daarin 2 tot 4 uitneembare kunststof bakken voor afvalscheiding. Het strakke design van de Ecolette prullenbak is een aanwinst voor iedere omgeving.

Metalen afvalbakken voor de openbare ruimte

Hoewel thuis het scheiden van afval veelal tot de orde van de dag behoort, is dit in de openbare ruimte niet altijd het geval. Indien afvalscheiding niet wenselijk is, dan zijn de City afvalbakken voor 1 fractie in verschillende kleuren leverbaar. Een vergelijkbaar model prullenbak is naast metaal ook leverbaar in kunststof. De Buizerd afvalbak is dankzij de inhoud van 70 tot 100 liter geschikt voor plaatsen waar veel afval wordt gecreëerd, zoals een drukke stadskern of park. 

Metalen afvalbakken voor afvalscheiding in de openbare ruimte

Het metalen afvalstation wordt veel gekozen als prullenbak voor projecten met een overdekte ruimte. De solide metalen constructie is hufterproof en biedt ruimte voor 4 tot 5 fracties, allen met een eigen kleur. Een maatwerk oplossing hoort bij Engels uiteraard ook tot de mogelijkheden. In het afvalstation past zowel een kunststof afvalbak als een losse zak. In de openbare ruimte wordt vaak gekozen voor een doorzichtige afvalzak in plaats van een prullenbak, zodat direct zichtbaar is wat er zich in de zak bevindt.   

Bekijk de referentie van de Belgische Spoorwegen.

Afvalbak met asbak

Aangezien zo’n 20% van de Nederlandse bevolking rookt is een afvalbak met asbak nog altijd een logische keuze voor bij de entree of de buitenruimte. Afhankelijk van de locatie zijn er verschillende oplossingen, zoals een wandasbak, peukenzuil of een afvalbak met een geïntegreerde asbak.

 

Toebehoren afvalbakken

Naast afvalbakken kan Engels ook verschillende toebehoren leveren, zoals afvalzakken, zakkenklemmen of stickers met de fractie. Indien u al een afvalbak van Engels heeft, dan kunt u deze natuurlijk ook uitbreiden met een deksel of binnenbak.

 

Afval inzamelen kan uiteraard ook heel simpel met een kunststof bak!

Kunt u niet kiezen of staat uw oplossing er niet bij? Ons ervaren verkoopteam helpt u natuurlijk graag met hun ervaring en kennis.

Kunststof afvalbakken

Kunststof afvalbakken zijn er in alle vormen en maten. Engels heeft voor u enkele prullenbakken op de volgende pagina's samengesteld die voldoen aan de meeste vraag.

Kunststof afvalbakken

Metalen afvalbakken

Metalen afvalbakken zijn er in alle vormen en maten. Engels heeft voor u enkele afvalbakken op de volgende pagina's samengesteld die voldoen aan de meeste vraag.

Metalen afvalbakken

Afvalbakken voor de openbare ruimte

Engels biedt verschillende oplossingen voor het buitengebied. Van de klassiek CityBin tot de moderne Buizerd, een slank model met grote inhoud.

Afvalbakken voor de openbare ruimte

Buitenasbakken voor sigaretten

As- en prullenbakken designobjecten? Natuurlijk! Bij het inrichten van uw gebouwen en kantoor overweegt u zorgvuldig welke meubels en materialen u neemt.

Buitenasbakken
Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.