Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Krekelkweek/ Krekels kweken

Bent u geïnteresseerd om krekels op kleine of grotere schaal te kweken? Dan bent u bij ons aan het beste adres. Voor standaard kweek op kleine schaal met manueel voeren en oogsten of overschakelen naar semi/vol automatisch kweek kunnen wij u helpen met de nodige producten.


Bij vragen neem zeker contact op met onze productspecialisten.

Engels levert producten voor het hele kweekproces van eitje tot pinhead tot krekel.

Stap 1. Start je kolonie

Verzamel je kolonie en geef ze voeding, een ruime leefplek en voldoende warmte. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kiest u voor euronorm stapelbakken of palletboxen. Voorzie de palleboxen of grote bakken van eierlegbakjes voor het verzamelen van nieuwe krekeleitjes.

Engels ontwikkelde een tweedelige legbak voor het kweken van krekels. Deze legbak bestaat uit twee op elkaar te klikken delen. Het bovenste deel is voorzien van een zeer fijnmazig RVS gaas. De vrouwelijke krekels leggen hun eitjes door het gaas in de vochtige grond in de onderbak. De eitjes liggen nu veilig in het onderste deel, zonder dat andere krekels ze kunnen beschadigen of opeten.

20-00509-RVSGAAS_open

Twee op elkaar te klikken deksels, waarvan het bovenste deel is voorzien van een zeer fijnmazig RVS gaas

legbakjes-vacuumvorm

De vrouwelijke krekels leggen hun eitjes door het gaas in de vochtige grond in de onderbak

Stap 2. Het oogsten en uitbroeien van de eitjes

Zodra er voldoende eitjes in de legbakjes liggen worden ze omgekeerd nieuwe oogstbakken om daar verder te groeien. Deze oogstbakken bestaan uit twee euronorm kunststof bakken, waarvan de bovenste bak uit twee compartimenten bestaat, gescheiden door hellende wanden en een middensleuf. Zodra de babykrekels (pinheads) groot en sterk genoeg zijn en gaan rondlopen, klimmen ze via de hellende wanden naar boven en vallen vervolgens door de middensleuf in de bak eronder.

krekelbak

Twee euronorm kunststof bakken, waarvan de bovenste bak is voorzien van een gleuf met hellende wanden

bak-met-krekels

De babykrekels (pinheads) klimmen via de hellende wanden naar boven en vallen in de bak eronder

Stap 3. Opkweken tot volwassen krekel.

Vanuit de oogstbakken worden de pinheads verplaatst naar hun nieuwe leefomgeving: gestapelde palletboxen. In deze palletboxen krijgen de krekels voer en water. Ze verblijven hier 37 dagen, totdat ze volwassen zijn en geoogst kunnen worden.

Ondertussen liggen de legbakjes al klaar in de palletboxen voor het verzamelen van de nieuwe krekeleitjes.


Stap 4. Oogsten

De volwassen krekels worden overgeheveld in grote euronorom kunststof bakken en met een praktische transportroller naar de koelcel verplaatst. Eenmaal in de koel raken ze in winterslaap. Vervolgens gaan ze de vriescel in en krijgen ze een antibacteriële behandeling voordat ze verwerkt worden tot eindproduct.

oogstbakken

De krekels verblijven +/-37 dagen in gestapelde palletboxen met water en voer, totdat ze volwassen zijn en geoogst kunnen worden.

DeJong_transportrollers

De volwassen krekels gaan in 800x600x220 mm bakken (art.nr. EN-8622-1-7) de koelcel in, zodat ze in winterslaap raken

Het unieke verhaal van Folkert de Jong

Bekijk hieronder het unieke verhaal van Folkert de Jong

Meer interessante producten voor de insectenteelt

Normboxen met en zonder maatwerk

Kunststof palletboxen


Food grade handschepjes


Wijdmondvaten


Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.