Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Schuim interieurs

Er zijn verschillende mogelijkheden die Engels biedt om kwetsbare onderdelen veilig te verpakken in schuim.

Productietechnieken schuiminterieur

Voor het vervaardigen van standaard schuiminterieurs of een schuiminterieur op maat in kleine tot middelgrote series maken wij gebruik van diverse technieken:

  • stansen 
  • waterstraalsnijden 
  • frezen 
  • contoursnijden 

Afhankelijk van de toepassing kiezen we de juiste techniek van het vervaardigen van het schuiminterieur.

Voorgestanste schuiminterieurs

Engels heeft standaard voorgestanste schuimblokken in het assortiment, ook wel plukschuim genoemd. Met dit plukschuim is voor plastic bakken of kunststof koffers zeer eenvoudig een passend interieur samen te stellen. Plukschuim is een handig en prijsgunstig alternatief voor maatwerkschuim. De handigheid van een standaard schuimblok plukschuim zit 'm in het weghalen van de voorgestanste blokjes schuim. Net zoveel als dat nodig is en u een schuiminterieur op maat hebt gemaakt en uw product perfect past in de onze kunststof bakken of kunststof koffers.

Maatwerk schuiminterieurs

Een groot voordeel voor onze klant is het vervaardigen van maatwerk interieurs. Deze maatwerk schuim interieurs maken wij op basis van aangeleverde 3D-modellen van het te verpakken product. Heeft u geen 3D-model voorhanden? Dan maken we een interieur op maat op basis van een model dat wij dan vervolgens geleverd krijgen. Met ons team ontvangt het beste advies, engineering en productie van uw maatwerk interieur. Uw kwetsbare producten zitten op deze manier altijd veilig verpakt in het schuiminterieur op maat.

Grote oplages schuiminterieurs

Voor het vervaardigen van interieurs in grotere oplages kiezen we voor matrijs gevormd schuim. Een groot voordeel van deze techniek is dat er vormdelen met een complexe geometrie gerealiseerd kunnen worden. Voorbeelden van materialen bij matrijsgevormd schuim zijn EPP (geëxpandeerd polypropyleen) en EPS (geëxpandeerd polystyreen).

Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.