Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Interieurs

Een derde van door ons geleverde verpakkingen bestaat uit in opdracht van de klant ontworpen, geproduceerd en samengesteld maatwerk. Wij beschikken zelf over de productiefaciliteiten, materialen en middelen om al bij afname van enkele eenheden maatwerk te realiseren, zelfs per stuk, maar ook voor grote serieproducties. Vaak betreft het een aanpassing of toevoeging aan een standaard product uit ons assortiment, ook worden volledig nieuwe producten ontwikkeld.

automotive verpakkingcad tekening engels logsitiekVanuit een actieve samenwerking met de klant formuleert onze verkoop afdeling een afgebakende vraag met vereisten waaraan het product moet voldoen. Hierna gaat de afdeling productontwikkeling werken aan het ontwerp. Meedenken en het leveren van praktische, duurzame en kosteneffectieve producten zijn hierbij uit- gangspunt. Wij kunnen putten uit meer dan 30 jaar materiaalkennis en ervaring in het leveren van klantspecifieke producten.

Interieurs zijn waardevol in de maakindustrie:

  1. ze beschermen de inhoud tijdens opslag en transport
  2. ze standaardiseren en ordenen het aanleveren van de producten, waardoor automatische manipulatie mogelijk is

Wij leveren maatwerk interieurs van verschillende materialen en gebruiken diverse productiemethoden. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Per vraagstuk wordt gekeken welke materialen het beste ingezet kunnen worden. Om een complete verpakking te creëren worden de interieurs vaak gebruikt in combinatie met onze bakken en palletboxen. Ook leverbaar in ESD veilig materiaal.

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Kanaalplaat

kanaalplaat interieur

Kunststof plaatmateriaal kun je net zo vormen als golfkarton. Hierdoor ontstaat een extreem licht en toch erg sterk plaatmateriaal, leverbaar in verschillende diktes, sterktes en kleuren. Voor zwaardere toepassingen en oplossingen waarbij hoge nauwkeurigheid een vereiste is, vervaardigen wij productdragers uit massieve kunststof. Deze kunststof delen worden op maat gefreesd en eventueel voorzien van inserts waarop onderdelen tijdens het transport veilig gezekerd kunnen worden. Deze productdragers monteren we op kunststof pallets, bakken of stalen frames.


Schuiminterieurs

schuiminterieur

Er zijn verschillende mogelijkheden om kwetsbare onderdelen te verpakken in schuim. Wij hebben standaard voorgestanste schuimblokken, waar eenvoudig zelf een passend interieur uit samen te stellen is.

Daarnaast maken we maatwerk interieurs, op basis van aangeleverde 3D-modellen van het te verpakken product. Als dit niet voorhanden is, wordt het interieur op maat gemaakt aan de hand van een aangeleverd model.

Voor het vervaardigen van schuiminterieurs in kleine tot middelgrote series maken wij gebruik van technieken, zoals stansen, waterstraalsnijden, frezen of contoursnijden. Aan de hand van de toepassing kiezen we de juiste techniek.

Voor het vervaardigen van interieurs in grotere oplages kiezen we voor matrijs gevormd schuim. Een groot voordeel van deze techniek is dat er vormdelen met een complexe geometrie gerealiseerd kunnen worden. Voorbeelden van materialen bij matrijsgevormd schuim zijn EPP en EPS. Schuiminterieurs passen we toe in onze standaard kunststof bakken, maar bijvoorbeeld ook in onze koffers. Daarnaast maken we schuiminterieurs voor grotere verpakkingen zoals (opvouwbare) palletboxen. Schuim wordt ook gebruikt als deel van een samenstelling. Schuimdelen kunnen prima gelijmd worden op kanaalplaten en worden toegepast als buffer of als afstandhouder.


Textielinterieurs

textielinterieur

Textielinterieurs bieden een optimale bescherming aan krasgevoelige componenten. Een groot voordeel is dat ze flexibel zijn en daarom zeer geschikt voor producten met een ingewikkelde geometrie. Ook biedt deze flexibiliteit voordelen bij eventueel retourtransport van lege opvouwbare emballage. We bieden keuze uit diverse materialen, waar in het bijzonder gekeken wordt naar de krasgevoeligheid van de te verpakken producten. De verschillende textielinterieurs leveren we in diverse materiaalsterkten, telkens afgestemd op het te verpakken product.

Ook is het mogelijk textielinterieurs te voeren met materialen zoals kanaalplaat of schuim. Kanaalplaat kan voor extra stabiliteit zorgen en schuim voor een nog betere bescherming van de producten. De textielinterieurs kunnen gemonteerd worden in standaard kunststof bakken, maar bijvoorbeeld ook in een op maat gemaakte bak van kanaalplaat. We passen ze tevens toe in grotere uitvoeringen, zoals palletboxen, opvouwbare palletboxen en metalen rekken.


Vacuümgevromde trays of productdragers

vacuumvorm interieur

Vacuümvormen is een methode om uit een plaat kunststof een product te maken, zoals een productdrager, een deksel of een bak. Een bak in combinatie met een vacuümgevormd interieur vormen een efficiënte productdrager. De bak zorgt voor stapelbaarheid, het interieur positioneert en beschermt de te vervoeren onderdelen. Doordat de krachten die vacuümvormmallen moeten doorstaan maar een fractie zijn van die spuitgietmallen hebben te verdragen, zijn ze ook zo’n 80% goedkoper. Daarom loont vacuümvormen vaak bij series vanaf 250 eenheden. Voor het maken van taaie, slagvaste producten nemen we polyethyleen, als vormvastheid en precisie belangrijk zijn, kiezen we meestal (recycle) ABS.

Copyright © 2019 Engels. All rights reserved.