Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. - Lees meer - Sluit dit bericht

Automotive

Als basis voor een transportverpakking binnen de industrie wordt vaak gebruik gemaakt van kunststof bakken en palletboxen. Engels Logistiek is al sinds decennia specialist op het gebied van duurzame transportmiddelen.

Hieronder hebben we een aantal belangrijke standaard secundaire verpakkingen voor u op een rijtje gezet:

 1. Kunststof transportbakken; om de grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal terug te dringen, besloot de VDA (Verband Der Automobilindustrie) in 1988 tot invoering van een fustpool, de zogenaamde KLT bakken (KLT = Klein Ladungs Träger). Het idee was goed, maar uiteindelijk besloot ieder groot merk toch tot een eigen versie van dit fust, met name vanwege het hoge eigengewicht van het eerste model.
 2. Palletboxen/volumebakken; Voor het verpakken van grote en zwaardere onderdelen maken wij gebruik van kunststof grootvolumebakken en palletboxen. Ook voor het verpakken van grotere series in één emballage zijn deze bakken een prima oplossing. Deze bakken leveren we in diverse afmetingen en geschikt voor zowel lichte als zware lasten.
 3. Opvouwbare palletboxen; Als alternatief voor onze palletboxen uit één stuk leveren wij ook een groot assortiment opvouwbare palletboxen. Groot voordeel hiervan is dat ze ruimtebesparend zijn zowel bij interne opslag als bij retourtransport. Deze palletboxen zijn leverbaar in robuuste industriële uitvoeringen en eenvoudig reinigbare hygiënische gladde uitvoeringen.
 4. Verzendeenheden; Pallets met opzetwanden vormen een logistiek interessant alternatief voor palletboxen. Hun belastbaarheid is stukken lager, maar opgevouwen nemen ze veel minder plaats in. Daarnaast hebben ze ruimere binnenmaten en zijn ze een stuk goedkoper dan opvouwbare palletboxen met deksels. Groot voordeel van deze oplossing is dat de interne hoogte van de verpakking redelijk eenvoudig is aan te passen.

Engels heeft de productiefaciliteiten, materialen en middelen in eigen huis

Een derde van door ons geleverde verpakkingen bestaat uit in opdracht van de klant ontworpen, geproduceerd en samengesteld maatwerk. Vaak betreft het een aanpassing of toevoeging aan een standaard product uit ons assortiment, of worden volledig nieuwe producten ontwikkeld. Engels heeft de productiefaciliteiten, materialen en middelen in eigen huis. Zowel bij afname van enkele eenheden, zelfs per stuk, tot en met grote serieproducties. Engels heeft ervaring in het produceren en begeleiden van de volgende disciplines:

 • Ontwerpen en projectcoördinatie van mallen tbv spuitgieten, vacüumvormen, rotatie gieten en verwerking van polyester.
 • Interieurs/productdragers: schuim, vacuümgevormd, spuitgegoten, textiel en kanaalplaat.
 • Bewerkingstechnieken zoals: frezen, zagen, lassen, lijmen en nieten
 • Combinaties maken van de materialen kunststof, staal, kanaalplaten, schuim en textiel.
 • ESD veilige en UN-gekeurde producten
 • Onderstellen, wielen, koppelingen en trekstangsystemen.
 • Hang en sluitwerk
 • Barcoderingen, bedrukken en markeren

Neem contact op met onze verkopers

Automobielindustrie bakken

De stapelbare bakken hebben alle technische kenmerken die nodig zijn voor gebruik in de automobielindustrie.

Naar producten

Verzendeenheden Toyota

De auto-onderdelen moeten van de fabriek van Structuplas naar de klant vervoerd worden. Maar een dergelijke onderneming houdt heel wat in.

Bekijk deze case

Maatwerk interieurs

Interieurs beschermen niet alleen, ze standaardiseren, ordenen en positioneren producten.

Meer informatie

Brochure: Verpakkingen voor de automotive

Brochure met uiteenlopende maatwerk oplossingen: retourverpakkingen in alle soorten en maten

Download brochure
Copyright © 2017 Engels. All rights reserved.