Multitank: de eerste herbruikbare kunststof container met een inhoud van 420 liter voor opslag en transport van food en non-food bulk producten.

Multitank kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld olijven, pepers, wijn, olie, azijn, sappen, groenten, fruit, zuivelproducten, pulp, vlees, vis. Multitank is, als mix van palletbox en nestbaar vat, de ideale container voor vloeistoffen, voor in de foodindustrie als ook in de chemie en Pharmacia.

Multitank heeft als cruciale voordeel ten opzichte van de bestaande verpakkingen dat het de opslag- en transportkosten laag kan houden. Simpel gezegd kan er per beweging meer volume verplaatst worden en meer volume opgeslagen worden per vierkante meter.

Bespaar in ruimte en kosten

In de foodindustrie worden veel producten en vloeistoffen verpakt in kunststof of metalen vaten, palletboxen of kartonnen dozen met plastic liners. Vaak worden deze verpakkingen doorberekend in de productprijs omdat de kosten voor retourtransport te hoog zijn of men de moeite niet neemt om de vaten terug te sturen. Door Multitank in te zetten als duurzame vervanging, kan er drastisch gesneden worden in de kosten.

Multitank haalt deze resultaten door haar robuuste constructie waardoor ze veilig op elkaar tot 1000 kilo dynamisch stapelbaar zijn en een statische belasting van 1500 kg tot drie hoog in de stapel. De grootste winst wordt behaald in het retourvolume. Want in lege toestand kunnen Multitanks genest worden wat een ruimtebesparing van 80% oplevert vergeleken met 220 liter plastic vaten of IBC’s.

Multitank is een duurzame oplossing, die de kosten van de verpakking elimineert. Er zijn geen andere verpakkingsmaterialen zoals wikkelfolie, strapbanden of pallets nodig om het product veilig te vervoeren. De verpakkingskosten van de toeleverancier worden zo drastisch verminderd en de ontvanger heeft geen last van het verpakkingsafval, dat opslagruimte en afvoerkosten met zich meebrengt.

Engels heeft met de firma Multitank een overeenkomst gesloten voor de verkoop van dit nieuwe product in de Benelux. Voor meer informatie over de Multitank: