Bij de krekelteelt worden diverse palletboxen en bakken van Engels gebruikt, zowel standaard als maatwerk.


Vacuümgevormde eierlegbakken

Engels ontwikkelde samen met een toonaangevende krekelkwekerij, vacuümgevormde tweedelige legbakken. Deze bestaan uit een gesloten onderbak met daar overheen een open, afgeschuinde bovenkap voorzien van zeer fijnmazig RVS gaas. De vrouwelijke krekels leggen hun eitjes door het gaas in de vochtige grond in de onderbak.

eierlegbakjekrekelkweekbak

Maatwerk euronorm bakken

Ook ontwikkelde Engels oogstbakken; maatwerk E-line bakken, zonder bodem, met twee compartimenten, gescheiden door hellende wanden en een middensleuf met daaronder een losse E-line opvangbak.

De babykrekels (pinheads) klimmen via de hellende wanden naar boven en vallen vervolgens door de middensleuf naar beneden. Waar ze worden opgevangen in de E-line bak eronder.

kunststof krekelbak maatwerk krekelbak

Kunststof palletboxen: eenvoudig te reinigen

Vervolgens worden de E-line bakken omgekeerd in grote palletboxen met rasters, waarin de krekels worden bewaard tot verzending. Het interieur van de palletboxen is in te richten naar wens.

In deze palletbox krijgen de krekels voer en water. Ze verblijven hier 37 dagen, totdat ze volwassen zijn. De klant geeft aan dat de krekels gelukkig zijn in de palletboxen van Engels en niet de behoefte hebben om eruit te springen. Daarna gaan de volwassen krekels in 800 x 600 x 220 mm (art.nr EN-8622-1-7) bakken de koelcel in, zodat ze in winterslaap raken. Vervolgens gaan ze de vriescel in en kunnen ze verder verwerkt worden.

bakken krekeloogstbakken krekeloogst

Bekijk hieronder het unieke verhaal van Folkert de Jong