Engels Group
Engels Manutention et Environnement SarlEngels Behältertechnik GmbHEngels Logistiek BVEngels ExportEngels Logistica e Ambiente Lda


Ga naar webshop

 
 Google+ deze paginaVoeg ons toe aan uw LinkedInEngels Logistics nv - Norah Plastics
Beringen Tel: 011 81 50 50

Engels Logistics NV: geschiedenis en filosofie

Oprichting Engels Groep

Het eerste bedrijf uit onze groep werd in Tilburg opgericht in 1955 door Jan Engels. Deze leverde machines en onderdelen aan de textielindustrie. Maar daarnaast ook stellingen en bakken, bakwagens en spinkannen uit fiber, een materiaal dat als voorloper van kunststof kan worden beschouwd. In de meer dan 50 jaar dat Engels bestaat hebben we altijd dicht bij onze klanten willen staan: nooit weglopen van speciale eisen, zo snel mogelijk leveren, onvoorwaardelijk garantie bieden.

Ons bedrijf, Engels Logistics NV

In 1995 besloot de tweede generatie management binnen Engels , vanwege een zich steeds meer verenigend Europa, meer internationaal te gaan werken. Als eerste werd daartoe in 1996 ons bedrijf Engels Logistics NV opgericht. In 1997 trokken wij in ons huidige pand, op de groei gebouwd in Zonhoven. Hier stockeren we ook een deel van de groepsvoorraad, met name klantspecifieke producten.

De Engels Groep, een echt Europees bedrijf!

Vervolgens werd in Frankrijk in de regio Lille dd. 1-1-2005 Engels Manutention & Environnemt SARL gestart en in Portugal dd. 1-7-2006 in Lissabon Engels Logística e Ambiente LDA. Vanaf 2008 bedient onze Engels groep haar Duitse klanten vanuit Selmsdorf bij Lübeck, door de firmaEngels Behältertechnik GmbH, waar naast onze ondergrondse afvalcontainers ook de andere metalen producten uit ons leveringsprogramma geproduceerd worden. We streven erna, niet alleen gespreid over Europa te verkopen, maar ook in te kopen. Zo levert Duitsland de ondergrondse containers voor Frankrijk, levert Frankrijk de palletboxen waarmee het Nederlandse leger verhuisd uit Afghanistan, levert Portugal papierkorven aan België, en levert België wormenkweekbakken aan Nederland Momenteel realiseert onze groep in 5 landen met 75 mensen € 21.000.000 omzet met als slogan "in dienst van logistiek en een schoner milieu". Wij Engels Logistics NV in België steunen niet alleen op de meer dan 50 jaar ervaring van onze groep, maar ook op uitgebreide eigen expertise op het gebied van leveringen aan de Automotive industrie, binnen de groep zijn we op logistiek toelevergebied de specialisten in productdragers en meermalig verpakken. Ook op milieugebied slaan we onze vleugels uit, we gaven dit deel van ons programma extra aandacht om minder afhankelijk van economisch groei te worden. De klandizie van gemeenten als Brussel, Hasselt, Middelkerke, Mechelen, Brasschaat toont ons succces, oa. op het gebied van composters en (ondergrondse) afvalbakken.

Visie op toekomst en kwaliteit Engels Groep

Engels Groep Mission Statement

Engels is leverancier van producten in dienst van logistiek en een beter milieu, met een sterke nadruk op duurzaamheid. De Engels Groep heeft als doel haar groei naar een Europese toppositie voort te zetten door een professionele partner te zijn voor zowel haar klanten als leveranciers. Dit door:

. Kwaliteit van haar producten, advies en service
. Creativiteit van de door haar voorgestelde oplossingen
. Duidelijkheid en toegankelijkheid van haar documentatie en
communicatie
. Volledigheid van haar leveringsprogramma. 

Ons complete assortiment geeft antwoord op alle vragen naar magazijn- en transportbakken, verpakkingen voor meervoudig gebruik, pallets en palletboxen, lekbakken, gecertificeerde bakken  voor veilig vervoeren van gevaarlijke stoffen, afvalcontainers en bakken voor afvalscheiding- en inzameling.

Engels Groep quality statement

Ons kwaliteitszorgsysteem is in het leven geroepen met als enig doel bovengenoemde missie te realiseren.De zelfstandige afdeling kwaliteitsbewaking binnen de Engels Groep bevordert en bewaakt dit, direct onder de verantwoordelijkheid van, en gesteund door de groepsdirectie. Kernpunten:

. Samenwerking met vaste, uiterst gekwalificeerde en ISO
gecertificeerde toeleveranciers zodat de fysieke kwaliteit van het
geleverde product zeker gesteld is.
. Controle op locatie bij nieuwe leveranciers en leveranciers met kwaliteitsproblemen om klachten te voorkomen in plaats van ze op te lossen.
. Meten van onze prestatie. Doorlooptijden, foutenpercentages, beschikbaarheid van producten houden we bij. Zodat we ontspannen levertijden kunnen beloven. En ons er zeker van kunnen voelen dat onze klanten altijd tevreden, of nog liever blij verrast, zullen zijn als ze onze levering ontvangen.